Spaghetti z fasolką szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z fasolką szparagową

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

6 sztuk

350 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron i pokrojoną na kawałki fasolę gotujemy razem w wodzie z dodatkiem kostki Knorr. Odcedzamy.

Krok 2

Rozgrzewamy oliwę i podsmażamy czosnek i suszone pomidory. Dodajemy pomidory z puszki. Gotujemy, mieszając, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3

Mieszamy makaron i fasolkę z sosem i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka jarzynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej