Spaghetti z miesem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z miesem mielonym

Autor: jumbo50

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

null

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory zalewam wrzątkiem i następnie obieram ze skórki. Kroję na mniejsze kawałki, ale nie muszą to być mniejsze niż ćwiartki.

Krok 2

Przygotowuję wszystkie składniki, czosnek i cebulę kroję drobno, selera i marchew kroję w kostkę, mięso mielone doprawiam pieprzem.

Krok 3

Na patelni (głębokiej) najpierw podsmażam cebulę z czosnkiem. Potem wrzucam marchew i selera, a potem mięso i dolewam szklankę wody. Duszę to aż mięso zmieni kolor, czyli ok 15 minut.

Krok 4

Wtedy dodaję pomidory, doprawiam bazylią i solą i znowu duszę kolejne 15 minut, aż wszystko będzie miękkie, a pomidory się rozpadną.

Krok 5

Podaję z makaronem spaghetti.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z miesem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z miesem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z miesem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z miesem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z miesem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z miesem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z miesem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z miesem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej