Spaghetti z fixem trochę inaczej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z fixem trochę inaczej

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

25 dekagramów

5 dekagramów

3 szklanki

0.5 pęczka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej marchew. Cebulę usiekać drobno. Pomidory sparzyć - zdjąć z nich skórkę i pokroić w kostkę.

Krok 2

W garnku o grubym dnie rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i marchew. Smażyć aż cebula się zeszkli. Dołożyć rozdrobnione mięso i smażyć mieszając aż się zrumieni. Wrzucić pomidory. Dalej podsmażać aż puszczą sok. Wlać 3 szklanki wody. Zagotować.

Krok 3

Wrzucić 1/2 kostki bulionu wołowego i gotować 30 minut na małym gazie przy uchylonej pokrywce. Wsypać przyprawy, wkruszyć, kostkę Rosołu z kury Knorr, mini kostkę Czosnek - dobrze wymieszać. Gotować jeszcze 5 minut.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z fixem trochę inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z fixem trochę inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z fixem trochę inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z fixem trochę inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z fixem trochę inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z fixem trochę inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z fixem trochę inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z fixem trochę inaczej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej