Spaghetti z owocami morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z owocami morza

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

1 kilogram

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Papryczkę pokrój na małe kawałki. Ząbek czosnku zmiażdż.

Krok 2

Rozgrzej oliwę, zrumień cebulę, dodaj czosnek oraz mięso. Smaż, mieszając, do momentu, gdy mięso straci różowy kolor. Przykryj je i przez chwilę smaż na małym ogniu.

Krok 3

Dodaj Sos w słoiku Spaghetti Bolognese Knorr, anchois oraz papryczkę. Gotuj bez przykrycia, na małym ogniu, przez ok. 10 minut.

Krok 4

Spaghetti ugotuj na al dente, po czym ułóż w żaroodpornym naczyniu do zapiekania. Zalej sosem mięsnym, posyp serem i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Zapiekaj przez ok. 10 minut w temperaturze 180°C. Potrawę podawaj gorącą, posypaną natką.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej