
Składniki
null
10 sztuk
1 łyżeczka
null
1 sztuka
4 sztuki
1 opakowanie
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Spaghetti ugotuj, odcedź i polej zimną wodą.
Krok 2
Ząbki czosnku zmiażdż. Papryczkę posiekaj.
Krok 3
Pieczarki nasmaruj mieszanką kilku łyżek oliwy, octu winnego, tymianku, soli i jednego zmiażdżonego ząbka czosnku, ułóż na blasze, wstaw do nagrzanego piekarnika na 15 minut.
Krok 4
Na patelni rozgrzej 5 łyżek oliwy, na która wrzuć pokrojoną drobniutko papryczkę chilli oraz zmiażdżone 3 ząbki czosnku
Krok 5
Ugotowany makaron wrzuć na patelnię i duś na aromatycznej oliwie o 10 min.
Krok 6
Wyjmij pieczarki z piekarnika i pokrój je w dość grube plastry. Wrzuć do makaronu, polej sokiem, który powinien zostać po pieczarkach na blasze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej