
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
300 mililitrów
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
2 łyżeczki
15 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj spaghetti.
Krok 2
Rozgrzej olej na dużej patelni i dodaj posiekany czosnek wraz z pokrojoną w kostkę cebulą i smaż przez 3 minuty.
Krok 3
Dodaj posiekane chili i koncentrat pomidorowy, pozostaw na 1 minutę na ogniu.
Krok 4
Dodaj pomidory z puszki, wlej 300 ml wody i wsyp zawartość opakowania Fix Knorr Spaghetti Bolognese. Zagotuj sos, aby zgęstniał.
Krok 5
Zdejmij sos z ognia, wymieszaj z octem balsamicznym i połącz ze spaghetti.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti arrabiata
Spaghetti z sosem arrabiata, jednym z najpopularniejszych dodatków do makaronu we Włoszech, to propozycja dla miłośników wyrazistych, pikantnych smaków. Makaron ugotuj al dente. Ząbki czosnku rozgnieć, cebulę pokrój w drobną kostkę, a następnie podsmaż je na patelni przez kilka minut. Papryczki chili przekrój wzdłuż na pół, usuń z nich pestki i drobno posiekaj. Ich liczba może być inna niż ta sugerowana w przepisie – wszystko zależy od Twoich preferencji. Wrzuć je do smażącej się cebuli i czosnku. Dodaj również koncentrat pomidorowy i wszystko smaż jeszcze przez chwilę. Na koniec dołącz pomidory z puszki wraz z zalewą, wodę i przyprawy. Jeśli zależy Ci na kremowej, delikatnej konsystencji dania, użyj pomidorów bez skórki. W sezonie zamiast tych z puszki warto wykorzystać świeże. Sos gotuj do momentu, aż zgęstnieje. Gdy będzie gotowy, wymieszaj go z octem balsamicznym i połącz z makaronem. Potrawę możesz udekorować startym serem (np. parmezanem) i kilkoma listkami bazylii. Życzymy smacznego!