Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

3

heart
44 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

4 łyżki

1 sztuka

500 gramów

12 sztuk

0.25 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz pomidory wrzątkiem, obierz je ze skórki posiekaj i odłóż.

Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - Krok 1

Krok 2

Drobno posiekaj cebulę. Rozgrzej na patelni oliwę, dodaj cebulę i zeszklij ją, nie rumieniąc.

Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - Krok 2

Krok 3

Dodaj posiekane pomidory bez skórki, liście laurowe i cynamon. Gotuj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje, pomidory się rozpadną, a cebula zmięknie. W razie potrzeby podlej całość odrobiną wody.

Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - Krok 3

Krok 4

W garnku zagotuj osoloną wodę. Dodaj makaron, ugotuj go al dente, a następnie odcedź.

Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - Krok 4

Krok 5

Sos dopraw do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron przełóż do garnka, w którym się gotował, dodaj sos i dokładnie wymieszaj. Podawaj natychmiast, posypawszy każdą porcję startym parmezanem.

Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej