
Składniki
1 sztuka
1 pęczek
10 ziaren
4 ziarna
4 sztuki
200 gramów
1 łyżka
1 łyżka
4 sztuki
1 sztuka
100 mililitrów
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej 2,5 l wody. Dodaj głowę, ogon i kręgosłup z ryby, obrane jarzyny, ziarna pieprzu i ziela angielskiego oraz liście laurowe. Posól, zagotuj i trzymaj na małym ogniu przez 1 godz.

Krok 2
Odcedź, zachowując tylko wywar.

Krok 3
Na patelni rozgrzej masło. Dodaj bardzo drobno posiekaną cebulę. Zeszklij ją, a następnie wsyp mąkę i całość lekko zrumień.

Krok 4
Na patelnię wlej trochę przestudzonego wywaru, dokładnie wymieszaj, by nie było grudek z mąki, a potem przelej zawartość patelni do garnka z wywarem.

Krok 5
Dodaj do zupy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj, aż zmiękną. Wlej śmietanę, dodaj pokrojone w kostkę filety z łososia bez skóry i zagotuj.

Krok 6
Dopraw majerankiem, rozcierając go w dłoniach. Dodaj do smaku soli i pieprzu. Podawaj.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej