Zupa z kalarepy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kalarepy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

0.5 szklanki

null

1 łyżka

null

1 pęczek

1 pęczek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę, ziemniaki pokrój w kostkę .

Krok 2

Kalarepę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Koperek posiekaj.

Krok 3

Warzywa ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 4

Gdy ziemniaki będą miękkie dodaj śmietanę wymieszaną z mąką.

Krok 5

Przypraw i posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kalarepy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej