Wigilijna zupa grzybowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wigilijna zupa grzybowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10

1 łyżka

null

1 sztuka

1 łyżeczka

null

null

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby wypłucz, zalej litrem gorącej wody i pozostaw do namoczenia. Następnie pokrój w paski.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, przesmaż na oliwie. Dodaj pokrojone grzyby, wymieszaj z mąką, zalej winem i odparuj.

Krok 3

Całość zalej wywarem z moczenia grzybów i zagotuj. Następnie dodaj Bulionetkę Knorr, pieprz i gotuj jeszcze kilka minut. Przed podaniem udekoruj śmietaną i listkami natki pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wigilijna zupa grzybowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej