
Składniki
1 sztuka
10
1 łyżka
null
1 sztuka
1 łyżeczka
null
null
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby wypłucz, zalej litrem gorącej wody i pozostaw do namoczenia. Następnie pokrój w paski.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj, przesmaż na oliwie. Dodaj pokrojone grzyby, wymieszaj z mąką, zalej winem i odparuj.
Krok 3
Całość zalej wywarem z moczenia grzybów i zagotuj. Następnie dodaj Bulionetkę Knorr, pieprz i gotuj jeszcze kilka minut. Przed podaniem udekoruj śmietaną i listkami natki pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka warzywna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej