
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
750 mililitrów
1 łyżeczka
50 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj cebulę i skarmelizuj lekko skarmelizuj (bez tłuszczu).
Krok 2
Dodaj pokrojonego na niewielkie kawałki selera, ziemniaki oraz kostkę rosołową. Zalej wodą i gotuj do miękkości warzyw.
Krok 3
Zmiksuj blenderem i podawaj z ugotowanym wcześniej makaronem oraz kilkoma kroplami oliwy truflowej. Uwaga! Oliwa truflowa jest bardzo aromatyczna. Nie dodawaj jej za dużo.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej