Zupa z czerwonej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z czerwonej kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

null

null

1 łyżka

1 pęczek

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, a następnie ugotuj.

Krok 2

Ziemniaki pokrój w kostkę, a następnie zalej wrzątkiem. Dopraw i ugotuj wraz z włoszczyzną.

Krok 3

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 4

Dodaj do zupy wraz z miękką kapustą. Z oleju i mąki przygotuj zasmażkę i dodaj do reszty składników.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej