
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
null
null
1 łyżka
1 pęczek
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj, a następnie ugotuj.
Krok 2
Ziemniaki pokrój w kostkę, a następnie zalej wrzątkiem. Dopraw i ugotuj wraz z włoszczyzną.
Krok 3
Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 4
Dodaj do zupy wraz z miękką kapustą. Z oleju i mąki przygotuj zasmażkę i dodaj do reszty składników.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej