Kwaśna zupa z czerwoną fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kwaśna zupa z czerwoną fasolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
53 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1.5 litra

5 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

300 gramów

2 sztuki

null

500 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku podgrzej oliwę i podsmaż cebulę, czosnek i boczek pokrojone w drobną kostkę.

Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - Krok 1

Krok 2

Wlej 1,5 litra wody. Dodaj pieprz, kminek, liście laurowe i dwie kostki Knorr. Zagotuj.

Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - Krok 2

Krok 3

Kapustę wypłucz pod bieżącą, zimną wodą, poszatkuj i dodaj do zupy.

Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - Krok 3

Krok 4

Ziemniaki pokrój w kostkę i również dodaj do zupy. Całość gotuj powoli około 20-30 minut, aż składniki zrobią się miękkie.

Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - Krok 4

Krok 5

Pod koniec dodaj wypłukaną fasolkę z puszki i gotuj jeszcze 5 minut.

Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Aleksander Grzebyta

    Aleksander Grzebyta , 10.05.2015

    Strona robiona przez agencje reklamowe na konkretne zlecenie. Służy do tego, żeby użyć w przepisie kostki od Knura.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kwaśna zupa z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kwaśna zupa z czerwoną fasoląKwaśna zupa z czerwoną fasolą

W garnku podgrzej oliwę i podsmaż cebulę, czosnek i boczek pokrojone w drobną kostkę.