Kalifornijski chłodnik z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalifornijski chłodnik z awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

1.5 szklanki

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado przekrój, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ, a czosnek zmiażdż.

Krok 2

Awokado przełóż do miseczki i zmiksuj.

Krok 3

Dodaj czosnek, schłodzony bulion, jogurt, sok wyciśnięty z jednej cytryny, oregano oraz pieprz.

Krok 4

Wszystkie składniki wymieszaj i wstaw do lodówki, aby schłodzić zupę.

Krok 5

Przed podaniem posyp chłodnik posiekaną natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalifornijski chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalifornijski chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalifornijski chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalifornijski chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalifornijski chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalifornijski chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalifornijski chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalifornijski chłodnik z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej