Zaściankowy chłodnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zaściankowy chłodnik

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 litr

1 szklanka

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Zieleninę posiekaj. Ogórek zetrzyj na tarce.

Krok 2

Mięso z kurczaka drobno posiekaj.

Krok 3

Jajka pokrój w półplasterki.

Krok 4

Do wazy włóż mięso, jajka.

Krok 5

Pokrój w kostkę pomidory, dodaj do wazy, przypraw i zalej maślanką ze śmietaną i wymieszaj z utartym na tarce ogórkiem.

Krok 6

Wszystko wymieszaj i obficie posyp zielenina. Schłodź i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zaściankowy chłodnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej