Chłodnik z fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z fetą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

250 mililitrów

250 mililitrów

1 pęczek

1 pęczek

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W sporym garnku doprowadzamy do wrzenia 750 ml wody. Gdy już się zagotuje dodajemy barszcz czerwony i dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Najlepiej w tym celu wstawić garnek do większego naczynia z zimną wodą.

Krok 2

Ogórka obieramy, a rzodkiewki dokładnie płuczemy. Warzywa kroimy w drobną kostkę i dodajemy razem z jogurtem i śmietaną do zupy, kiedy ta osiągnie temperaturę pokojową. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 20 minut.

Krok 3

Przed podaniem do chłodnika dodajemy ser feta pokrojony w kostkę i posypujemy posiekaną zieleniną. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej