
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
5 szczypt
3 plastry
300 gramów
2 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę kiszoną posiekaj, wrzuć do garnka, zalej ok. 1 l wody, dodaj liść laurowy i lubczyk. Gotuj 15 min.
Krok 2
W tym czasie obierz ziemniaki, pokrój w kostkę, zalew wodą w drugim garnku - tylko tyle żeby były przykryte, ugotuj prawie do miękkości.
Krok 3
Do kapusty dodaj bulion warzywny i z boczkiem oraz Delikat. Przelej ziemniaki razem z wodą, w której się gotowały.
Krok 4
Boczek pokrój w paski, zrumień na patelni z odrobiną oleju. Dodaj posiekaną cebulkę i razem podsmaż. Wsyp mąkę, rozmieszaj dobrze a potem zalej to 2 chochelkami zupy i zagotuj - przelej do resztu zupy. Gotuj razem jeszcze kilka minut. Jeśłi zupa jest za gęsta dolej trochę wody.
Krok 5
Odstaw zupę na jakieś 15 minut żeby smaki się przegryzły i zupa odpoczęła.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej