Karp w jarzynach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp w jarzynach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

250 gramów

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

500 gramów

1 łyżeczka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obierz i pokrój w plasterki. Gotuj przez 10 minut z dodatkiem liścia laurowego, pieprzu oraz przyprawy do ryb.

Krok 2

Filety włóż do jarzyn i gotuj do czasu, gdy ryba będzie miękka. W razie potrzeby dopraw.

Krok 3

Cebulę posiekaj, a pieczarki pokrój w paski. Oba składniki podsmaż na maśle* do momentu, gdy połowa wytworzonego przez grzyby sosu wyparuje.

Krok 4

Śmietanę, żółtka i mąkę lekko ubij, by wytworzył się jednolity sos.

Krok 5

Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, na spodzie połóż warzywa, na nich ułóż filety.

Krok 6

Na rybie połóż pieczarki z cebulą i całość zalej sosem.

Krok 7

Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 20 minut. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp w jarzynach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Spagetti z tyńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej