
Składniki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
800 gramów
2 szczypty
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 łyżeczki
3 szczypty
2 sztuki
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę nacieramy Delikatem (i ewentualnie odrobiną soli) i pieprzem. Odstawiamy na około 20 minut. W tym czasie przygotowujemy pieczarki.
Krok 2
Grzyby kroimy w plasterki i obsmażamy na maśle z pokrojoną w piórka cebulą. Dodajemy rozkruszone kosteczki pietruszkowe, tymianek, rozmaryn, majeranek, sól i pieprz do smaku. Kiedy cały płyn z grzybów odparuje, zdejmujemy je z ognia.
Krok 3
Na oleju obsmażamy z obu stron rybę (po około 3 minuty z każdej strony).
Krok 4
W naczyniu żaroodpornym układamy duszone pieczarki a na nich obsmażony filet. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut.
Krok 5
Rybę podajemy z ziemniakami. Gotowe danie dekorujemy świeżymi ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej