Karp prababci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp prababci

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 ziarna

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1.5 kilograma

2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść i pokrój w dzwonka.

Krok 2

Warzywa obierz, pokrój w plastry i włóż do dużego rondla.

Krok 3

Warzywa zalej piwem, dodaj sok z cytryny, przyprawy oraz pokruszony chleb. Przykryj i gotuj około 15 minut.

Krok 4

Do wrzącego wywaru włóż karpia, masło i gotuj około 45 minut.

Krok 5

Karpia przełóż na półmisek. Sos przetrzyj przez sito i polej nim rybę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp prababci - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej