
Składniki
1.5 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 szklanka
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
0.25 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrop rybę sokiem z cytryny, posyp przyprawą Delikat Knorr, a następnie pokrój w plastry.

Krok 2
Rozpuść kostkę bulionu Knorr w szklance wrzątku. Pokrój warzywa, zalej wywarem, dodaj piwo i ugotuj, a następnie zmiksuj.

Krok 3
Roztrzep jajko i maczaj w nim rybę, którą następnie obtaczaj w mące z bułką.

Krok 4
Usmaż karpia, po czym zalej go sosem warzywnym i duś przez 20 minut.

Krok 5
Rozetrzyj masło z przyprawą w mini kostkach Knorr. Posmaruj bułkę masłem, usmaż grzanki i podawaj razem z rybą i sosem warzywnym.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Karp Wigilijny
Karp to jedna z potraw, bez których trudno wyobrazić sobie wigilijną wieczerzę. Wybierając tę rybę szczególną uwagę zwróć na to, w jakiej wodzie jest on przechowywana, czy nie ma plam, uszkodzeń i czy nie jest poobijana. Jej świeżość możesz sprawdzić po zapachu oraz stanie mięsa – po naciśnięciu palcem skóry karpia, nie powinno pozostać wgłębienie. Ryba charakteryzować powinna się także wypukłymi, jasnymi oczami i naturalnym kolorem skóry. Łuski z karpia schodzić będą o wiele łatwiej, gdy włożysz go do lodówki na około godzinę. By się ich pozbyć, musisz oskrobać karpia przy pomocy ząbkowanego noża, od ogona w kierunku głowy. Na samym końcu oskrobać należy grzbiet oraz podbrzusze. Smak ryby będzie delikatniejszy, gdy tuż po umyciu wytrzesz ją w papierowy ręcznik, a następnie skropisz sokiem z cytryny.