
Składniki
1 kilogram
2 łyżki
700 mililitrów
3 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karpia płuczemy i dzielimy na porcje. Cebulę kroimy w plastry, mieszamy z karpiem i zalewamy mlekiem. Odstawiamy na co najmniej 24 godziny do lodówki.

Krok 2
Karpia wyjmujemy z mleka osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 3
Osuszonego karpia oprószamy solą oraz przyprawą do ryb Knorr. Karpia obtaczamy w mące.

Krok 4
Smażymy na maśle klarowanym na złoty kolor.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej