Kwaśnica na wołowinie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kwaśnica na wołowinie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
273 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

133 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

277 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 litr

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

0.5 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż z cebulą na oleju. Dodaj paprykę, przecier oraz przyprawy.

Kwaśnica na wołowinie - Krok 1

Krok 2

Rozpuść kostki Rosołu wołowego Knorr w 1 litrze wrzątku, następnie duś przez 20 minut.

Kwaśnica na wołowinie - Krok 2

Krok 3

Posiekaj kiszoną kapustę i dodaj do zupy, duś kolejne 10 minut.

Kwaśnica na wołowinie - Krok 3

Krok 4

Wsyp zasmażkę Knorr i gotuj zupę jeszcze przez 1 minutę. Dopraw do smaku pieprzem oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne) i podawaj.

Kwaśnica na wołowinie - Krok 4
7

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 25.11.2016

    Apetycznie wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Pal

    Tomasz Pal , 25.11.2016

    zupa z kapusty kiszonej to kapuśniak.....a nie kwaśnica

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Pal

    Tomasz Pal , 25.11.2016

    pomidorowa robi się z pomidorów a krupnik z kaszy ,grochową z grochu a kwasnicę robi się podobno z soku z kiszonej kapusty bo zupa z kapusty to kapuśniak,,,......

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Artur Kałuża

    Artur Kałuża , 11.11.2016

    Panie Janie nie ma co drążyć wygląda smakowicie w końcu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Spętana

    Jolanta Spętana , 11.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Kowalski

    Jan Kowalski , 11.11.2016

    Z tego co widzę na zdjęciu to jest kapuśniak a nie kwaśnica

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Krzemiński

    Mariusz Krzemiński , 02.03.2016

    Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaśnica na wołowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaśnica na wołowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaśnica na wołowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaśnica na wołowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaśnica na wołowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaśnica na wołowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaśnica na wołowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kwaśnica na wołowinie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kwaśnica na wołowinieKwaśnica na wołowinie

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż z cebulą na oleju. Dodaj paprykę, przecier oraz przyprawy.