
Składniki
1 kilogram
1 łyżka
1 łyżka
0.5 szklanki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
3 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zaczynamy od przygotowania gulaszu. Mięso obsmażamy a następnie dusimy do miękkości.
Krok 2
Następnie przygotowujemy sos – łyżkę mąki podsmażamy z łyżką masła, dodajemy śmietanę, wlewamy do mięsa i doprawiamy do smaku.
Krok 3
W drugim garnku zalewamy poszatkowaną kapustę wodą i gdy się zagotuje wodę wylewamy. Dodajemy szklankę zimnej wody, liście laurowe, kminek, sól, cukier, pieprz i Delikat (do smaku) i dusimy kapustę do miękkości.
Krok 4
Pod koniec gotowania dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory i poszatkowaną drobno cebulkę.
Krok 5
Mieszamy kapustę z gulaszem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej