Spaghetti z krewetkami na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z krewetkami na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

null

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

1 łyżka

30 gramów

100 gramów

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente wedle przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć zmiażdżony czosnek i przyrumień.

Krok 3

Dodaj posiekaną chili, krewetki i wlej wino.

Krok 4

Smaż, do czasu kiedy krewetki uzyskają intensywny kolor i dopraw pieprzem oraz solą. Kiedy wino odparuje dodaj makaron, sok z cytryny i posiekaną natkę pietruszki.

Krok 5

Wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej