Pikantne spaghetti z meksykańską nutą
łatwe
322 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
1 opakowanie
250 mililitrów
300 gramów
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie i odcedź.
Krok 2
Papryki pokrój w cienkie paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie wraz z kuminem oraz kolendrą. Następnie zdejmij z patelni.
Krok 3
Na tej samej patelni przesmaż mielone mięso. Smaż na mocnym ogniu do momentu zrumienienia. Pod koniec smażenia dodaj z powrotem paprykę oraz posiekane chili.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 250 ml zimnej wody i wlej na patelnię z mięsem. Całość doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze 8 minut.
Krok 5
Ugotowany makaron wyłóż na półmisek. Polej przygotowanym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej