
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Marchewkę i pietruszkę pokrój na drobną kostkę.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek, dodaj warzywa i lekko przesmaż. Przełóż wszystko do garnka.
Krok 3
Na tej samej patelni przesmaż partiami mięso rozgniatając drewnianą łyżką aby się nie zbiło. Przesmażone mięso przełóż do garnka z warzywami.
Krok 4
Dodaj rozmieszany z wodą Fix Spaghetii Bolognese Knorr, gałązkę rozmarynu, wymieszaj i duś na wolnym ogniu.
Krok 5
Podawaj z ulubionym makaronem - ja wybieram tagliatelle. :) Smacznego

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej