Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem

Autor: wela

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Marchewkę i pietruszkę pokrój na drobną kostkę.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek, dodaj warzywa i lekko przesmaż. Przełóż wszystko do garnka.

Krok 3

Na tej samej patelni przesmaż partiami mięso rozgniatając drewnianą łyżką aby się nie zbiło. Przesmażone mięso przełóż do garnka z warzywami.

Krok 4

Dodaj rozmieszany z wodą Fix Spaghetii Bolognese Knorr, gałązkę rozmarynu, wymieszaj i duś na wolnym ogniu.

Krok 5

Podawaj z ulubionym makaronem - ja wybieram tagliatelle. :) Smacznego

wela

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej