
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
400 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
100 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj marynatę: posiekaj chilli, czosnek i natkę pietruszki, po czym wymieszaj je z częścią soku z limonki. Polej krewetki przygotowaną marynatą i odstaw na 30 minut.

Krok 2
Następnie podsmaż je na rozgrzanym oleju przez około 3 minuty. Dodaj makaron.

Krok 3
Przygotuj kremowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr, z napojem kokosowym oraz kwaśną śmietaną. Następnie dodaj do krewetek i duś całość przez około 10 minut na małym ogniu.

Krok 4
Na koniec dopraw danie resztą soku z limonki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Egzotyczny makaron z krewetkami
Aksamitny sos na bazie mleka kokosowego z jędrnymi krewetkami i aromatycznymi przyprawami, podany na wstążkach makaronu, a do tego lampka białego wina… Czy można wyobrazić sobie lepsze menu na prostą ale wystawną kolację we dwoje? Krewetki zalicza się do najpopularniejszych owoców morza. Choć rodzajów tego skorupiaka jest mnóstwo, w Polsce najpowszechniejsze są dwa rodzaje: królewskie i tygrysie. Do tego dania możesz wykorzystać dowolne krewetki. Jeśli chcesz wprowadzić do codziennego menu nutkę egzotyki, zanurz je w orientalnej marynacie, usmaż, zalej mlekiem kokosowym i tak powstały sos wymieszaj z ulubionym makaronem, np. tagliatelle. Zwieńczeniem tego prostego, ale eleganckiego dania będzie dodatek soku z limonki i świeżej kolendry lub pietruszki. Można zaserwować je na wystawną kolację, koniecznie z dodatkiem wytrawnego wina.