Serowe spaghetti z panchettą i oliwkami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z szynką i mozzarellą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

3 sztuki

500 gramów

350 gramów

2 sztuki

1 szklanka

250 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mozzarellę pokrój w kostkę, po czym wymieszaj w misce z oliwkami i drobno posiekaną natką pietruszki.

Krok 2

Szynkę pokrój w kostkę. Pancettę pokrój w kostkę i podsmaż na chrupko, pod koniec smażenia dodaj szynkę.

Krok 3

Podgrzej sok pomidorowy.

Krok 4

Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do soku. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Krok 5

Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 6

Wymieszaj z sosem pomidorowym, dodaj pancettę i szynkę.

Krok 7

Przełóż na talerze, posyp mozzarellą i oliwkami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z szynką i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z szynką i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z szynką i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z szynką i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z szynką i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z szynką i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z szynką i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z szynką i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej