Spaghettini ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghettini ze szpinakiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 mililitrów

30 gramów

150 mililitrów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

1 sztuka

350 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak umyj, wysusz i pokrój w szerokie paski. Chili oczyść usuń pestki i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Cebulę i czosnek pokrój drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Zalej winem i odparuj. Następnie dodaj śmietanę i dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr. Dodaj szpinak, chilli i wymieszaj z sosem.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź a następnie wymieszaj z sosem.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghettini ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghettini ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghettini ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghettini ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghettini ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghettini ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghettini ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghettini ze szpinakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej