Spaghetti Bartek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti Bartek

Autor: Sznycels

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

125 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odkręcić gaz na najmniejszy płomień. Przełożyć mięso i rozdrobnić widelcem. Po zarumienieniu się dodać przyprawy.

Krok 2

Przygotować Fix Napoli i Bolognese w jednym naczyniu (Dać trochę mniej wody niż jest w instrukcji)

Krok 3

Przygotować wodę na makaron. Ugotować w raz z instrukcją na opakowaniu.

Krok 4

Gdy mięso się podsmaży wlać na patelnie fix. I zamieszać

Krok 5

Dodać Ser żółty starty na dużych oczkach . Zamieszać.

Krok 6

Kiedy Makaron się ugotuje. Wyłączyć palniki. Odcedzić Makaron w sitku.

Krok 7

Podawać na talerzu z napojem (:

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti  Bartek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti  Bartek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti  Bartek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti  Bartek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti  Bartek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti  Bartek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti  Bartek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti  Bartek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej