
Składniki
500 gramów
125 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
2 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odkręcić gaz na najmniejszy płomień. Przełożyć mięso i rozdrobnić widelcem. Po zarumienieniu się dodać przyprawy.
Krok 2
Przygotować Fix Napoli i Bolognese w jednym naczyniu (Dać trochę mniej wody niż jest w instrukcji)
Krok 3
Przygotować wodę na makaron. Ugotować w raz z instrukcją na opakowaniu.
Krok 4
Gdy mięso się podsmaży wlać na patelnie fix. I zamieszać
Krok 5
Dodać Ser żółty starty na dużych oczkach . Zamieszać.
Krok 6
Kiedy Makaron się ugotuje. Wyłączyć palniki. Odcedzić Makaron w sitku.
Krok 7
Podawać na talerzu z napojem (:
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej