
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
30 gramów
1 łyżka
330 gramów
20 gramów
1 łyżka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz, usuń pestki, a miąższ pokrój w kostkę.
Krok 2
Rodzynki namocz w ciepłej wodzie.
Krok 3
Czosnek podsmaż na oleju i wyjmij.
Krok 4
Filety posiekaj i wraz z pomidorami wrzuć na oliwę czosnkową. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Liść laurowy rozkrusz, wymieszaj z natką i oregano, dodaj do sosu i smaż przez 10 minut.
Krok 6
Rodzynki osącz, dodaj je do sosu razem z migdałami i wymieszaj.
Krok 7
Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź, wyłóż na półmisek i polej sosem. Posyp skórką z cytryny.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej