Farfalle z grillowanymi warzywami w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farfalle z grillowanymi warzywami w pomidorach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
79 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

300 mililitrów

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź.

Krok 2

Cukinię oraz pomidora pokrój w mniejsze kawałki, czosnek posiekaj, a cebulę pokrój w drobna kostkę.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę oraz czosnek, a następnie dodaj pozostałe warzywa.

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody. Dodaj do warzyw i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.

Krok 5

Gorący makaron wyłóż na talerze, na wierzch wyłóż warzywa z sosem. Posyp płatkami sera i udekoruj listkami natki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle z grillowanymi warzywami w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle z grillowanymi warzywami w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle z grillowanymi warzywami w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle z grillowanymi warzywami w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle z grillowanymi warzywami w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle z grillowanymi warzywami w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle z grillowanymi warzywami w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle z grillowanymi warzywami w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Farfalle z grillowanymi warzywami w pomidorachFarfalle z grillowanymi warzywami w pomidorach

Makaron z sosem to jedno z najłatwiejszych do przyrządzenia dań obiadowych – zainspiruj się poniższym przepisem i wzbogać je dodatkiem grillowanych warzyw i czerwonej fasoli. Aby przygotować tę potrawę, najpierw pokrój na kawałki cukinię oraz pozbawiony skórki pomidor, natomiast cebulę i czosnek drobno posiekaj. Warzywa podsmaż na rozgrzanej oliwie, po czym zalej je błyskawicznym sosem do spaghetti napoli – wcześniej wymieszanym z wodą. Całość zagotuj i duś przez chwilę na małym ogniu do momentu, aż sos zgęstnieje. Jeśli chcesz urozmaicić jego smak, dodaj do niego szczyptę ziół prowansalskich lub oregano. Makaron typu farfalle, przypominający kształtem kokardki, ugotuj al dente. Równie dobrze sprawdzą się także świderki lub penne. Odcedzony, jeszcze gorący makaron połącz z sosem i od razu podawaj, posypany startym cheddarem lub innym żółtym serem. Do dekoracji wykorzystaj natkę pietruszki albo świeże listki bazylii. Szybkie i smaczne gotowanie jest możliwe z naszym przepisem na farfalle z grillowanymi warzywami w pomidorach.