
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
50 gramów
50 gramów
50 mililitrów
30 mililitrów
1 sztuka
400 mililitrów
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz dzień wcześniej, następnie ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Mięso podsmaż na oleju, aż zrobi się rumiane.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z wodą, sosem worcester, przecierem pomidorowym i wlej na patelnię z mięsem.
Krok 4
Dodaj fasolę i całość duś, aż sos zrobi się gęsty.
Krok 5
Gotowe mięso nakładaj do bułek do burgerów. Na wierzchu połóż plastry cebuli i sera żółtego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Burgery wołowe
Burgery domowe stają się coraz popularniejsze. Ich zaletą jest soczystość serwowanego mięsa, bogactwo warzywnych dodatków oraz różnorodność przypraw. Proponowane w przepisie burgery przygotowuje się z mięsa mielonego, duszonego z fasolą, sosem Worcester, przecierem pomidorowym i przyprawami. Danie jest wyraziste i dobrze komponuje się z dużymi, posypanymi sezamem bułkami do burgerów oraz czerwoną cebulą i serem żółtym. Tak przyrządzone burgery nie potrzebują już żadnego sosu, jeśli jednak nie wyobrażasz sobie tego rodzaju dań bez niego, dodaj do całości sos czosnkowy albo ketchup. Takie mięso z dodatkami sprawdzi się jako kolacja lub ciepła przekąska w pracy. Dobrze spakować wtedy mięsny farsz osobno i nałożyć go na bułkę dopiero tuż przed podgrzaniem w mikrofalówce. Do burgerów możesz też dołączyć inne warzywa, np. sałatę, pomidory, ogórki lub paprykę. Danie będzie bardzo smaczne, jeśli podasz je z domowymi frytkami i sałatką colesław. Przygotuj w domu ten amerykański przysmak z mięsem mielonym, wykorzystaj podany przepis.