Spaghetti al pomodoro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti al pomodoro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

2 sztuki

400 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz we wrzątku, obierz ze skóry, przekrój na połówki i usuń nasiona. Miąższ pokrój na małe kawałki.

Krok 2

W głębokiej patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj pomidory i smaż.

Krok 3

Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę, a następnie wrzuć do pomidorów i gotuj na wolnym ogniu.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedź i dodaj do sosu.

Krok 5

Całość podgrzej i dokładnie wymieszaj. Udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti al pomodoro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Hiszpański sos chrzanowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej