
Składniki
300 gramów
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyłam pokroiłam w grubsze plastry i poddusiłam na patelni . Pomidorki pokroiłam drobno dodałam do pieczarek oraz szklankę wodyi 1 bulionetke bulion domowy
Krok 2
I gotowałam w tym pieczarki z pomidorami. po 30 minutach dodałam gotowy sos do spaghetti jeszcze 10 minut i było gotowe.
Krok 3
Makaron ugotowałam według tego co było na opakowaniu odcedziłam i polałam sosem :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti
Czy istnieje doskonałe danie dla zabieganych – szybkie, proste i z niewielką ilością składników? Oczywiście, że tak! Proponujemy spaghetti. Jego podstawowy wariant możesz rozbudować według gustu. Zacznij od podduszenia pieczarek na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Następnie dodaj do nich świeże, obrane ze skórki pomidory lub te z puszki. By łatwiej ściągnąć ich skórkę, wcześniej zaparz pomidory gorącą wodą. W międzyczasie ugotuj ulubiony makaron, zgodnie z instrukcją na opakowaniu (nie musi to być spaghetti, pasować będzie też np. penne lub tagliatelle). Gotowy polej przyrządzonym sosem. Możesz wraz z duszonymi pieczarkami, podsmażyć cebulkę i mięso mielone (dowolnie: wieprzowe, wołowe lub mieszane). Wykorzystaj ulubione warzywa, np. paprykę, cukinię, marchewkę oraz zioła: oregano, bazylię, chili. By otrzymać barwną kompozycję, dodaj do dania paprykę żółtą lub zieloną. Spaghetti podawaj oprószone startym na drobnej tarce parmezanem oraz przyozdobione listkami bazylii. Smacznego!