Makaron z kurczakiem i pomidorkami cherry
średnie
64 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
200 gramów
200 mililitrów
2 sztuki
3 łyżki
2 łyżeczki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte piersi skrop oliwą, oprósz Delikatem Knorr, a następnie usmaż na rozgrzanej oliwie. Wystudź je i pokrój w kostkę.
Krok 2
W blenderze umieść śmietanę, jajka oraz wsyp 1 łyżeczkę Delikatu Knorr.
Krok 3
Całość zmiksuj, a na koniec dodaj parmezan, listki natki i wymieszaj.
Krok 4
W misce połącz makaron oraz pokrojone mięso. Wlej przygotowaną masę i wszystko razem wymieszaj.
Krok 5
Bulionówki posmaruj margaryną. Nałóż do nich makaron. Napełnione naczynia wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Po upieczeniu bulionówki odwróć i wyłóż torciki na talerze. Wierzch posyp pomidorkami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej