Kurczak w stylu kajeńskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w stylu kajeńskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
118 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

null

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente.

Krok 2

Pokrój pierś z kurczaka w paski i posyp pieprzem cayenne oraz przyprawą Knorr.

Krok 3

Smaż kurczaka, aż będzie złocisty.

Krok 4

Dodaj posiekany czosnek i pokrojoną w paski paprykę.

Krok 5

Do kurczaka na patelni dodaj makaron i zimne masło. Wymieszaj wszystko i pozostaw na wolnym ogniu pod nakryciem przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z posiekaną dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w stylu kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w stylu kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w stylu kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w stylu kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w stylu kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w stylu kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w stylu kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w stylu kajeńskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej