
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
200 gramów
4 sztuki
60 gramów
500 mililitrów
140 gramów
1 pęczek
0.5 pęczka
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w paski, a szparagi pod kątem w plasterki. Cebulę i czosnek posiekaj. Pieczarki przekrój na pół.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę, czosnek, pieczarki i po chwili dodaj mięso.
Krok 3
Następnie dodaj margarynę i szparagi. Całość smaż jeszcze 1 minutę.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i wlej na patelnię.
Krok 5
Zagotuj sos, dodaj wcześniej ugotowany makaron oraz starty ser.
Krok 6
Zdejmij patelnię z ognia. Całość mieszaj delikatnie, aż składniki się połączą. Natychmiast podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z kurczakiem i szparagami
Szparagi to warzywa miłości. Wiele osób wierzy, że są skutecznym afrodyzjakiem. Można się o to spierać, pewne jest natomiast to, że smakują wyśmienicie i są niezwykle wykwintnym dodatkiem do dań. Choć sezon na nie trwa dość krótko, czasem pojawiają się w supermarketach również posezonowo. Warto jest polować na nie, a później wykorzystać je do zrobienia kremowego kurczaka z pieczarkami. Wybierz zielone szparagi, ponieważ można je szybciej przygotować, niż białe. Kremowy sos do tego dania stworzysz na bazie ostrego angielskiego sera cheddar, margaryny oraz duszonych szparagów i pieczarek. Nie zapomnij również o makaronie. W tym przepisie polecany jest Rigatoni, który przypomina nieco klasyczne penne. Rigatoni w języku włoskim oznacza pasiasty, sam makaron jest prążkowany. Oczywiście użyć możesz również penne lub innego ulubionego typu makaronu. Kremowy kurczak z pieczarkami i szparagami to wspaniały pomysł na wytworną kolację.