Kurczak w cieście piwnym w sosie miodowym
łatwe
477 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 mililitrów
70 gramów
20 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
200 mililitrów
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka pokrój w dużą kostkę 3 centymetry na 3 centymetry, przełóż do miseczki, dodaj Naturalną przyprawę do kurczaka Knorr i wymieszaj. Zamarynowane mięso odstaw na około 10 minut do lodówki.

Krok 2
W tym czasie przygotuj ciasto. Ubij pianę z białek jaj. Obie mąki wymieszaj, następnie połącz z piwem. No końcu dodaj pianę z białek.

Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i usmaż w nim zanurzone w cieście kawałki kurczaka.

Krok 4
Na drugiej patelni podsmaż pokrojone w kostkę (3 centymetry na 3 centymetry) papryki i cebule, dodaj orzeszki.

Krok 5
Całość zalej Fixem Knorr rozmieszanym w proporcjach podanych na opakowaniu. Wszystko razem gotuj 3 minuty. Usmażone kawałki kurczaka podawaj na sosie.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak w cieście piwnym w sosie miodowym
Chrupiące orzechy, doprawione warzywa oraz soczysty kurczak – wszystkie te smaki łączą się w tym prostym daniu. Kurczak w cieście podany w sosie miodowym to doskonała propozycja na szybki obiad lub ciepłą kolację. Podstawą potrawy są aromatyczne kawałki mięsa – pokrój je, a następnie przełóż do miski i dodaj wyrazistą mieszankę przypraw. Odstaw mięso do lodówki, aby dokładnie przesiąknęło marynatą, a w tym czasie przyrządź ciasto. To bardzo proste – wystarczy, że ubijesz pianę z jajek, wymieszasz sugerowane w przepisie rodzaje mąki i połączysz z piwem. Kawałki kurczaka obtocz w przygotowanej mieszance i smaż na patelni do momentu, aż uzyskają złocisty kolor. Osobno przyrządź również warzywa, dodaj do nich orzeszki nerkowca i połącz z przyprawą do chińskich potraw. Wszystko razem gotuj przez kilka minut, a gdy będzie gotowe, zalej sosem kawałki kurczaka. Danie doskonale smakuje bez żadnych dodatków, jednak możesz urozmaicić je ugotowanym ryżem połączonym z przyprawą curry. Cenimy Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu.