Pierś z kurczaka z brzoskwiniami - VIDEO
i serem brie
łatwe
4288 osób zapisało
Składniki
400 gramów
2 łyżki
3 łyżki
3 sztuki
6 sztuk
6 sztuk
4 sztuki
1 plaster
5 łyżek
1 łyżka
4 sztuki
sałatka:
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyciśnij sok z pomarańczy. Na patelni na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojoną w półplasterki cebulę. Gdy się zeszkli, dodaj łyżkę cukru, smaż aż cukier zacznie się karmelizować. Następnie dodaj sok z pomarańczy. Gotuj aż sok zupełnie odparuje. Cebulę przełóż do miski i odstaw na chwilę, aby wystygła.

Krok 2
W tym czasie brzoskwinie pokrój w kosteczkę, dodaj do cebuli. Całość dopraw do smaku cienko pokrojoną bazylią i miętą, następnie wymieszaj.

Krok 3
Piersi z kurczaka pokrój wzdłuż w cienkie plastry Płaty mięsa ułóż pomiędzy dwiema foliami spożywczymi delikatnie posmarowanymi oliwą. Mięso rozbij cienko, posmaruj Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr wymieszaną z ketchupem Hellmann's. Przyprawa nada odpowiedniego smaku potrawie, a ketchup karmelizując się na powierzchni mięsa sprawi, że w ten sposób przygotowany kurczak będzie soczysty i delikatnie pikantny.

Krok 4
Na środek mięsa ułóż plaster sera brie, na ser połóż łyżkę farszu z cebuli i brzoskwini. Brzegi mięsa zawiń do środka tak, aby nachodziły na siebie. Mięso z zewnątrz posmaruj przygotowaną marynatą.

Krok 5
Mięso grilluj na grillu z pokrywą. Ułóż je na namoczonej wcześniej deseczce z drzewa owocowego lub cedrowego, aby mięso dodatkowo się uwędziło. Gotowe roladki podawaj z przygotowaną sałatką z rukoli i pomidorków.


Dobra rada:
Możesz do środka farszu dodać ostrą paprykę, danie nabierze wtedy ognistego charakteru.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pierś z kurczaka z brzoskwiniami - VIDEO
Są takie dni, kiedy chciałoby spróbować się czegoś zupełnie innego. Co powiesz na zawijaną pierś z kurczaka z brzoskwiniami? Jeśli w dzieciństwie chętnie wyjadałeś bakaliowe przysmaki z puszki, to jest to coś zdecydowanie dla Ciebie! A jeśli nie – może skusisz się, aby wypróbować?
Dla kogo?
Dla tych, którzy lubią rozkoszować się słodkimi smakami w wytrawnych daniach. Zarówno dla małych, jak i dużych – wielbiciele bakali łączcie się i wypróbujcie przepysznego kurczaka z brzoskwiniami! Przepis was zachwyci!
Na jaką okazję?
Potrawa, która sprawdzi się świetnie na specjalne okazje – niedzielny czy świąteczny obiad idealnie tutaj pasuje. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, abyś filet z kurczaka z brzoskwiniami przygotował wtedy, gdy po prostu najdzie Cię taka ochota!
Czy wiesz, że?
Kurczaka z brzoskwiniami zrobić możesz również w piekarniku, a z dodatkiem pieczonych ziemniaków posypanych świeżymi ziołami będzie komponować się naprawdę przyzwoicie!
Dla urozmaicenia.
Zamiast brzoskwiń równie dobrze możesz użyć ananasa – świeżego lub tego z puszki. Warto dodać również odrobinę żurawiny.