
Składniki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
150 mililitrów
50 gramów
100 gramów
4 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
200 mililitrów
1 opakowanie
100 gramów
1 opakowanie
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj drobno, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, podlej winem i duś na małym ogniu.
Krok 3
Dodaj śmietankę, ser rambol i twarożek. Posiekaj orzeszki i dodaj do twarożku. Mieszaj do czasu, gdy zgęstnieje, dopraw do smaku.
Krok 4
Makaron rozłóż na talerze, polej przygotowanym sosem orzechowym, oprósz startym serem pecorino. Łososia pokrój w paski i dodaj do makaronu.Udekoruj zieleniną i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej