Sałatka krabowo-warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka krabowo-warzywna

Autor: liljana27

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 pęczek

1 łyżeczka

2 sztuki

3 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

2 opakowania

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotować według podanego przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu ostudzić. Do przygotowanej wczesniej miski dodać odsączoną puszkę kukurydzy, groszku i selera. Pokroić paluszki krabowe na talarki i cebulę czerwoną w kostkę, por pokroić w półokrąg. Marchew, ziemniaki ugotować, ostudzić i pokroić w kostke. Dodać do miski. Ostudzony ryż dodać do warzyw. Ogórki pokroić w kostkę, a natkę pietruszki pokroić drobno i dodać do miski.

Krok 2

Podane przyprawy dodać do miski i wymieszać z warzywami. Majonez, jogurt naturalny i ketchup połączyc w osobnej miseczce i póżniej dodać do miski z warzywami i paluszkami krabowymi.

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki aby przeszło smakiem. Można dodawać sałatkę do kanapek, lub podawać na różnych imprezach. Smacznego ! :)

liljana27

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka krabowo-warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Mazurek miodowo-orzechowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej