
Składniki
null
1 łyżeczka
500 gramów
1 łyżka
8 sztuk
1
1 łyżka
1 pęczek
2 sztuki
20 gramów
1.5 opakowania
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Prosię umyj i opraw przekrój wzdłuż pod brzuchem, odkrój głowę i nogi, obierz z kości i rozłóż na stole skórą do dołu. Posiekaj całość mięsa jakie jest przy kościach i głowie, cielęcinę oraz wątróbkę prosięcia.
Krok 2
Do mięsa dosyp Fix Knorr, pieprz, tymianek i parę sproszkowanych liści lubczyku - podsmaż na wolnym ogniu na słoninie. Zdejmij z ognia, przestudź, dołóż namoczone i odciśnięte bułki oraz 3 całe jaja.
Krok 3
Wszystko wymieszaj i rozłóż na przygotowanym prosięciu. Na wierzch połóż warstwę gotowanej szynki pokrojonej w plasterki oraz jaja ugotowane na twardo ( również w plastry). Przełóż jeszcze raz farszem, zwiń prosię i zaszyj.
Krok 4
W dużym garnku włóż warzywa, liść i zielę angielskie oraz bulionetkę Knorr. Włóż przygotowane prosię i gotuj na wolnym ogniu ok. 1 godz. Ugotowane, przestudzone spłaszcz lekko - wystudzone krój w plastry. Podawaj z chrzanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej