
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 łyżka
4 łyżki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
15 dekagramów
4 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka oraz pora pokrój w cienkie paski. Polej olejem, (2 łyżki), sosem chilli i przyprawą Knorr. Wymieszaj i zostaw na 15 minut.

Krok 2
W woku rozgrzej pozostały olej i wrzuć kurczaka razem z marynatą. Smaż mieszając aż się zrumieni.

Krok 3
Makaron zalej ciepłą wodą i odstaw do namoczenia. Jak zmięknie odcedź go.
Krok 4
Do podsmażonego kurczaka wrzuć kiełki, skórkę z cytryny i połowę natki kolendry. Pomidor pokrój w drobną kostkę i dorzuć do woka. Duś 5 minut. Dopraw do smaku miodem. Teraz dodaj makaron, chwilę wymieszaj i natychmiast podawaj posypane pozostałą kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej