Halibut zawijany w boczek z sosem pomidorowym
łatwe
53 osoby zapisały

Składniki
0.8 kilograma
1 opakowanie
8 plastrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
50 mililitrów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety ryby opłucz pod zimną wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Dopraw do smaku białym pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Krok 2
Rybę owiń w boczek i podsmaż na patelni z oliwą na złoty kolor, aż boczek zrobi się chrupiący.

Krok 3
Fix Spaghetti Napoli Knorr połącz z 300 ml zimnej wody, wymieszaj i zagotuj, aż zgęstnieje. Filety halibuta w boczku podawaj z sosem pomidorowym i pieczonymi ziemniaczkami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Halibut zawijany w boczek z sosem pomidorowym
Szukasz inspiracji na proste i eleganckie danie główne? Lubisz rybne potrawy? Halibut zawijany w boczek z sosem pomidorowym to świetna propozycja dla Ciebie. Do przygotowania tej potrawy potrzebujesz dużego filetu. Oczyść go dokładnie i osusz za pomocą papierowego ręcznika. Skrop kilkoma kroplami soku z cytryny lub limonki oraz natrzyj przyprawami: tymiankiem, estragonem, białym pieprzem, a także ziołami prowansalskimi. Na koniec dodaj nieco oliwy z oliwek. Zawiń rybę w boczek i smaż na patelni aż do zarumienienia. Przygotuj sos pomidorowy, który idealnie skomponuje się ze smakiem ryby i boczku. Z powodzeniem zastąpisz go jednak sosem śmietankowo-koperkowym – potrawa będzie równie smaczna. Gotowe danie podawaj z ziemniakami: w mundurkach, przekrojonymi na pół; opiekanymi w piekarniku lub w formie frytek. Serwuj z cząstką cytryny – polanie ryby świeżo wyciśniętym sokiem podkreśli jej smak. Dla ozdoby połóż na wierzchu kilka gałązek tymianku lub garść liści świeżej bazylii. Podziel się swoją opinią na temat dania w komentarzu.