Zapiekany kurczak z zielonymi warzywami
łatwe
512 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 opakowanie
250 gramów
200 gramów
1 szklanka
2 łyżki
2 łyżki
150 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę i usmaż na dobrze rozgrzanej patelni. Przełóż do większej miski.

Krok 2
Szpinak i brokuły dokładnie umyj. Jeśli używasz mrożonych warzyw, sparz je w gorącej wodzie przez minutę. Świeże brokuły natomiast podziel na mniejsze różyczki i gotuj do miękkości.

Krok 3
Przełóż wszystkie warzywa wraz z groszkiem do miski z mięsem. Póki są ciepłe, dodaj margarynę, śmietanę oraz sos Knorr. Wszystko delikatnie wymieszaj, aż tłuszcz się rozpuści.

Krok 4
Gotową mieszankę przełóż do kilku mniejszych foremek do zapiekania i posyp serem. Piecz w temperaturze 180 °C, aż ser się rozpuści (około 10 minut). Na koniec posyp wszystko papryką. W ten sposób możesz również przygotować zapiekaną rybę z warzywami.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekany kurczak z zielonymi warzywami
Znakomite zapiekanki z kurczaka i zielonych warzyw podajemy w indywidualnych naczyniach.