Gambas w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gambas w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 sztuki

18 sztuk

150 gramów

1 pęczek

1 łyżka

150 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piwo wraz z 150 ml wody podgrzej z oliwą.

Krok 2

Mąkę przesiej, wlej podgrzane piwo i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw na 10 minut.

Krok 3

Krewetki umyj i osusz. Szczypiorek posiekaj, a olej rozgrzej w rondlu.

Krok 4

Białko ubij na sztywno i wymieszaj z ciastem.

Krok 5

Krewetki panieruj w cieście. Wkładaj na gorący tłuszcz i smaż około 3 minuty.

Krok 6

Odsącz z nadmiaru tłuszczu. Posyp szczypiorkiem. Udekoruj cząstkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gambas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gambas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gambas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gambas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gambas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gambas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gambas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gambas w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Schab pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej