Cygara z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cygara z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
262 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

114 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

1 łyżka

null

1 sztuka

null

1 sztuka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w kostkę ok. 1 cm, pomidory, ser i bazylię pokrój w cienkie paski.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, posiekany czosnek oraz pomidory i orzeszki. Całość dopraw do smaku pokruszoną mini kostką Knorr. Farsz wystudź.

Krok 3

Farsz wymieszaj z serem i bazylią.

Krok 4

Na stole rozłóż pojedyncze arkusze ciasta, na każdym z nich połóż po 1 łyżce farszu i zwijaj jak tradycyjne spring rolls.

Krok 5

W niedużym garnku rozgrzej olej i wkładaj ostrożnie pojedynczo zwinięte cygara. Smaż kilka minut do momentu, aż nabiorą złotego koloru. Podawaj z Ketchupem Hellmann's Pikantnym lub pomidorowa salsą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej