
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
100 gramów
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w cienkie paski.
Krok 2
Mięso obsmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj kumin oraz kolendrę.
Krok 3
Paprykę oraz cebulę pokrój w cienkie paski i dodaj do kurczaka. Smaż chwilę razem. Na koniec dodaj groszek.
Krok 4
Całość dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.
Krok 5
Placki pokrój na ćwiartki. Wystudzony farsz wymieszaj z serem, nałóż na placki i zwiń w rulony. Gotowe ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i zapiekaj kilka minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej