Placek z kurczakiem - placki: serowe placuszki | Przepisy.pl pixel

Serowe placki z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
236 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

201 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

100 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w cienkie paski.

Krok 2

Mięso obsmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj kumin oraz kolendrę.

Krok 3

Paprykę oraz cebulę pokrój w cienkie paski i dodaj do kurczaka. Smaż chwilę razem. Na koniec dodaj groszek.

Krok 4

Całość dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.

Krok 5

Placki pokrój na ćwiartki. Wystudzony farsz wymieszaj z serem, nałóż na placki i zwiń w rulony. Gotowe ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i zapiekaj kilka minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe placki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe placki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe placki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe placki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe placki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe placki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe placki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe placki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej